AreoPress

AeroPress er en populær bryggemetode til kaffe, der giver en ren og smagfuld kop kaffe, som så dagens lys i 2005. Den er nem at bruge og rengøre, og den er perfekt til både begyndere og erfarne kaffedrikkere, da den tilbyder en stor alsidighed ift. hvordan man vil brygge sin kaffe bl.a. inverted vs. standard. AreoPressen tilbyder én ren og smagfuld kop kaffe, da filteret fjerner de fleste af de olier og sedimenter, der kan gøre kaffen bitter. Du ender derfor med dejlig kop kaffe med syrlighed og mange forskellige noter. AreoPressen udmærker sig også ved, at den er kompakt og let transportabel. Derfor er den bl.a. blevet populære blandt folk, som vandre og/eller dyrker udendørsaktiviteter, der indbyder til en oplagt kaffepause i det fri. 

Forslag til fremgangsmåde:

  1. Mal dine friskristede kaffebønner til en medium fin konsistens.
  2. Sæt filteret i filterholderen og skyl det med forvarmet vand.
  3. Tilsæt den friskmalede kaffe til din AeroPress. Fx 15 g kaffe til 200 mL vand (60g/L)
  4. Hæld varmt vand ca. 94°C henover kaffen.
  5. Rør rundt i kaffen i 10-15 sekunder.
  6. Pres kaffen langsomt gennem filteret.
  7. Nyd din rene og smagfulde kop kaffe.

Tips og tricks:

  • Brug altid friskristet og friskmalede bønner for den bedste smag.
  • Brug kalkfrit vand, da den fremhæver kaffens gode smag.
  • Eksperimenter lidt der findes mange forskellige opskrifter på, hvordan man bruger AeroPress. Forsøg dig frem, indtil du finder den, der passer bedst til dig og din smag for kaffe. Besøg evt. aeroprecipe.com for flere idéer til opskrifter.
  • Rengør din AeroPress efter hver brug for at undgå, at der sætter sig kaffeaflejringer, da disse kan give en sur smag.